joi, 5 decembrie 2013

Aluat cu branza de vaci


Un aluat foarte bun pentru placinta sau pateuri cu branza, pentru saleuri, foaie pentru drob, etc.

Ingrediente

250 gr faina, 250 gr unt, 250 gr branza de vaci, 1 lingurita de sare.

Mod de preparare

  1. Branza se faramiteaza si se amesteca cu untul tinut la temperatura camerei . Se adauga sarea , se amesteca bine , apoi se framanta cu faina cca 8 minute. Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultand bioxid de carbon, si face aluatul sa creasca, fragezindu-l.
  2. Aluatul framantat se tine la frigider de seara pana dimineata. Daca aluatul framantat se tine in bucatarie , la caldura acest proces se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea trebuie pregatit imediat, cand se observa ca incepe sa isi mareasca volumul.
  3. Se prepara usor si repede, este un aluat foarte fraged si nu se faramiteaza  ca aluaturile in foi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;