Tort cu struguri
Ingrediente
Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf sare
Crema: 3 oua, 1 plic de gelatina, 500 gr frisca, vanilie, 200 ml lapte, 150 gr zahar, struguri.
Sirop: coaja de la o lamaie, 2 linguri de miere, apa.
Decor: frisca, struguri, struguri.
Crema: 3 oua, 1 plic de gelatina, 500 gr frisca, vanilie, 200 ml lapte, 150 gr zahar, struguri.
Sirop: coaja de la o lamaie, 2 linguri de miere, apa.
Decor: frisca, struguri, struguri.
Preparare
Blatul
se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un
bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cacao. Cand albusurile sunt gata
se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si
cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia
obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la
copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare
sa isi revina la forma initiala. Dupa coacere se lasa la rece, apoi se
taie in doua foi. Siropul se realizeaza din 500 ml apa, miere si coaja
de lamaie, se poate adauga dupa gust si cateva picaturi de zeama de
lamaie. Strugurii se taie in doua, scoatem samburii si se pun intr-un
bol cu zahar.
Crema se obtine altfel: intr-o cratita se amesteca zaharul, ouale, gelatina inmuiata in laptele rece cu 10 minute inainte, un praf de sare. Se pune aceasta cratita pe baine-marie si se lasa pana se ingroasa. Se pune apoi la rece, iar in acest timp batem frisca cu vanilie. cand crema este apraope rece se amesteca usor cu frisca. Obtinerea tortului : intr-o forma, sau cratita punem o folie subtire, punem prima foaie de blat, se insiropeaza, adaugam strugurii , se adauga crema, punem a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se apasa usor astfel incat sa se inchege uniform si se da la rece pentr 2 ore. Dupa ce s-a racit bine si cele 2 ore au trecut , se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu frisca , stafide si struguri dupa preferinta.
Crema se obtine altfel: intr-o cratita se amesteca zaharul, ouale, gelatina inmuiata in laptele rece cu 10 minute inainte, un praf de sare. Se pune aceasta cratita pe baine-marie si se lasa pana se ingroasa. Se pune apoi la rece, iar in acest timp batem frisca cu vanilie. cand crema este apraope rece se amesteca usor cu frisca. Obtinerea tortului : intr-o forma, sau cratita punem o folie subtire, punem prima foaie de blat, se insiropeaza, adaugam strugurii , se adauga crema, punem a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se apasa usor astfel incat sa se inchege uniform si se da la rece pentr 2 ore. Dupa ce s-a racit bine si cele 2 ore au trecut , se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu frisca , stafide si struguri dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu