Ingrediente
1
pliculet drojdie, un praf de sare, 200 ml apa calduta, 50 gr zahar, 100
gr miere, 2 plicuri zahar vanilat, 100 gr margarina, faina cat cuprinde
( cca 700 gr).
Umplutura: miere si nuca macinata;
Decor: nuca macinata, miere.
Umplutura: miere si nuca macinata;
Decor: nuca macinata, miere.
Preparare
Intr-un
vas se dizolva drojdia cu apa calduta si se amesteca cu putina faina.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat, mierea, sare, faina si amestecam
bine pana obtinem un aluat vartos. Se adauga margarina topita si
framantam pana obtinem un aluat pufos. Se lasa cca 20 minute la loc
cald. Dupa acest timp cu faina sau ulei intindem pe un blat o foaie cu
merdeneaua, o ungem cu miere, presaram nuca macinata si rulam. Obtinem
un rulou care va fi portionat in felii mici. Se pun in tava tapetata cu
hartie de copt si se lasa la copt cca 20 minute. Cand sunt gata se scot
din cuptor,
se lasa cateva momente sa se raceasca. Se ung cu miere si se pun cu
fata unsa de miere in nuca macinata. Sunt foarte gustosi, este o reteta
proprie care s-a dovedit a fi un succes.
Servire
Se servesc reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu