joi, 5 decembrie 2013

Dovlecei pane cu usturoi


Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi

1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit , 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua , faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust .

Preparare Dovlecei pane cu usturoi

  1. Dovlecelul se curata de coaja, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.
  2. Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat si se trec prin faina . Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane  ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
  3. Dupa prajire se scot  pe un servet absorbant , pentru a indeparta  surplusul de ulei.
  4. Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.

Pofta Buna !
Tags: aperitive, dovlecei pane, retete cu dovlecei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;