Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit , 100 gr faina, sare.Pentru compozitia de pane: 2 oua , faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper dupa gust .
Preparare Dovlecei pane cu usturoi
- Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.
- Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina . Ouale se mixeaza cu sare, piper, usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
- Dupa prajire se scot pe un servet absorbant , pentru a indeparta surplusul de ulei.
- Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna !
Tags: aperitive, dovlecei pane, retete cu dovlecei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu