Ingrediente 10 mucenici
700 gr faina, 1 ou, 1 cub -25 g drojdie, 1 lingura plina cu miere, 250 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr unt, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat.Decor: miere si nuca macinata
Preparare
- Pentru a obtine un aluat pufos vom prepara maia ( faina, zahar si drojdie) . Se lasa sa creasca cca 8-10 min apoi se amesteca cu restul de ingrediente pana obtinem un aluat potrivit , ca la cozonac. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 10 bucati si se formeaza mucenicii (formam un rulou apoi se impleteste si se da forma de 8).
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza mucenicii. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc cca 30-35 min, pana devin aurii. Se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu