Un aluat foarte bun pentru placinta sau pateuri cu branza, pentru saleuri, foaie pentru drob, etc.
Ingrediente
250 gr faina, 250 gr unt, 250 gr branza de vaci, 1 lingurita de sare.Mod de preparare
- Branza se faramiteaza si se amesteca cu untul tinut la temperatura camerei . Se adauga sarea , se amesteca bine , apoi se framanta cu faina cca 8 minute. Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultand bioxid de carbon, si face aluatul sa creasca, fragezindu-l.
- Aluatul framantat se tine la frigider de seara pana dimineata. Daca aluatul framantat se tine in bucatarie , la caldura acest proces se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea trebuie pregatit imediat, cand se observa ca incepe sa isi mareasca volumul.
- Se prepara usor si repede, este un aluat foarte fraged si nu se faramiteaza ca aluaturile in foi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu